MIGA brewing better world

  • Jesteśmy lokalną palarnią kawy specialty z Raciborza. Poszukujemy najlepszych ziaren i bierzemy za nie odpowiedzialność. Wypalamy je tak, aby planeta jak najmniej to odczuła. Staramy się pozostawić pozytywny wpływ na wszystko co robimy.

    Wojciech Kaminski
    Arabica Q Grader, Sędzia WCEP SCA

  • Wypalamy nasze ziarna na rzemieślniczym piecu marki Giesen 15. Na miejscu posiadamy pełne laboratoryjne zaplecze do wszelkich pomiarów takich jak: wilgotność, gęstość, kolor czy stopień wypalenia ziarna. Dzięki temu kontrolujemy każdy etap produkcji kawy.

  • Prawdopodobnie jako piewsza palarnia w Polsce wprowadziliśmy kompostowalne opakowania na naszą kawę.

    Filtrujemy nie tylko kawę. Kontynuujemy zaangażowanie na rzecz zielonej i czystej ziemi. Korzystając z naszego elektrostatycznego systemu usuwamy dym i zapachy przed wypuszczeniem powietrza z procesu prażenia z powrotem do atmosfery.

  • Ten rok będzie rokiem, w którym małymi krokami wyznaczamy kolejny cel i wchodzimy w transparentność cen zakupowych, współpracując bezpośrednio z farmerami i uczciwymi importerami.