MIGA brewing better world
-
Cześć! Nazywam się Wojciech i stoję za sterami.
Jestem certyfikowanym Q Graderem i sędzią sensorycznym na Mistrzostwach Polski Brewers Cup oraz Roasters.
To daje mi nie tylko ogromną radość, ale też bardzo konkretny punkt odniesienia do jakośći "filiżanki".
— Palarnia
-
Jesteśmy lokalną palarnią kawy specialty z Raciborza. Poszukujemy najlepszych ziaren i bierzemy za nie odpowiedzialność. Wypalamy je tak, aby planeta jak najmniej to odczuła. Staramy się pozostawić pozytywny wpływ na wszystko co robimy.
Wypalamy nasze ziarna zgodnie z własnymi standardami jakości na rzemieślniczych piecach marki Loring i Giesen.
— Sustainability
-
Prawdopodobnie jako piewsza palarnia w Polsce wprowadziliśmy kompostowalne opakowania na naszą kawę. Obecnie używamy też mono materiałów.
Filtrujemy nie tylko kawę. Kontynuujemy zaangażowanie na rzecz zielonej i czystej ziemi. Korzystając z nowoczesnych systemów usuwamy dym i zapachy przed wypuszczeniem powietrza z procesu prażenia z powrotem do atmosfery.
— Sourcing
-
Pozyskujemy ziarna w sposób etyczny i transparentny, a część kaw sprowadzamy w ramach bezpośredniego importu. Współpracujemy wyłącznie z importerami, którzy podzielają nasze wartości.
Jesteśmy członkiem Roasters United oraz częścią projektu transparency.coffee
Nasza selekcja to zawsze „otwarta głowa” — zarówno kawy czyste w profilu, jak i bardziej eksperymentalne czy funky.
— Transparentność
-
Kolejny rok będzie rokiem, w którym małymi krokami wyznaczamy kolejne cele i prezentujemy transparentność cen zakupowych, współpracując bezpośrednio z farmerami i uczciwymi importerami.
Your free trial with BSS B2B Lock has ended - All locks in paid plan will be disabled! Start a subscription or continue with our free plan.
Only you can see this notice.